Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiskör? Most? Oké!

2010.07.03

Itt a június. Az ígért eső elmaradt, bár 3.-án hajnalban esett egy kicsit. Sőt még (néha igen erős) szél is hűtötte a levegőt. Így elviselhető volt a hőmérséklet, amikor Csillár, Szandy, Füri és Barbár elindultak a B-be. Ott aztán volt billiárd, csocsó, köbiféle üdítő (a továbbiakban: üdítő). De sajnos eljött az idő, amikor Szandynak fel kellett szállnia a buszra. Azonban úgy tűnt, a délután nem ér véget. A köménymag úgy döntött, felavatják Füri új teleszkópos első villáját (és duplafalú hátsókerekét és egyéb újdonságait) és megtesznek egy kiskört. Kis pakolás, kis szerelés, és kis fújás után el is indultak. Bányácskára érve Csillárnak eszébe jutott: az apukája is a faluban van, munkahelyi partin. Megkérdezték, benézhetnek-e, majd odaérve finom babgulyásban és üdítőben volt részük. Leleményes gyerekek mintájára a kis deszkaszínpadot asztalként használva ettek. Mikor indulni készültek, beszélgetésbe elegyedtek a dolgozókkal, akik folyamatosan adományoztak nekik mindenfélét. A végére 8 üdítő és 3,5 liter fehér üdítő került a hátizsákokba. Innen Károlyfalvára vezetett az út. És itt történt a sebességi beavatás és teszt. És itt történt a nagy dolog.

Füri csúcssebessége a pontosan beállított mérő szerint

74,9 km/óra volt.

Ezzel elérte a Dö Kr.ú-n belüli valaha mért legnagyobb sebességet lónyakon.

Végül hazatértek, útközben vérre menő küzdelmet vívva az árvíz és a belvíz miatt soha nem látott módon elszaporodott szúnyogokkal.

Ez volt tehát a júliusi nyitás. Szép volt, jó volt, vidám volt. Nagy kár volt, hogy nem volt ott mindenki. A köménymag azonban (egy ideig Szandy közreműködésével) megtette, amit meg kellett tennie. És még élvezték is. De még mennyire! És még hátravan Füri lónyakjának tereptesztje és -beavatása. Az pedig kihagyhatatlan, és egy Tengerszem-túrának kell lennie...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: :DDD

(Barbár, 2010.07.04 15:24)

Hát igen a diplomatikai képességeim páratlanok :D
A hibát javítottam.

:DDD

(tschillár, 2010.07.04 10:54)

Te Admin, örülök mert éppen megfelelően diplomatikus xD üdítő...
Még annyi h a számmal vmi gubanc van mert a bemutatkozásnál 74,9 van itt meg 74,5.